Het ene meisje werd op natuurlijke wijze in november 2014 geboren, het andere in januari 2015. En toch zijn ze een tweeling. "Een waar godswonder", zegt hun arts.

Het gebeurde in de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar hun 41-jarige moeder in november vorig jaar naar het ziekenhuis ging omdat ze weeŽn had. Na een tot dan toe probleemloze zwangerschap beviel ze twee maanden te vroeg van het eerste meisje, maar daarna stopten de weeŽn. Dat schrijft de Roemeense website Romania-insider.com.

Dochter 1 werd in de couveuse gelegd, en artsen adviseerden de vrouw om te proberen het tweede meisje zo lang mogelijk in de baarmoeder te houden. Dat kon onder meer omdat de baby's allebei een eigen placenta hadden. Exact op de uitgerekende datum werd dochter 2 met een keizersnede op de wereld gezet.

"Dit is heel zeldzaam", zegt de arts van de vrouw. "Ik heb geen idee welk medisch mechanisme ervoor zorgde dat de weeŽn voor de tweede baby stopten. Het was een waar godswonder."

Allebei de baby's waren bij hun geboorte veel te licht. De eerste baby woog 900 gram, de tweede 1000. Daarom bleven ze tot eind januari in het ziekenhuis. Inmiddels weegt het oudste meisje 2200 gram en het jongste meisje 2900 gram. Ze zijn nu thuis bij hun moeder en 19-jarige broer.