Een man is in de Amerikaanse staat Californië uit het rioolsysteem gered. Hij zat twee dagen vast in een pijp met een breedte van 40 centimeter, ter grootte van een grote pizza. Er kwamen vijftig brandweerlieden aan te pas om hem te bevrijden. Hij bleef ongedeerd.

De man zat 4,5 meter onder de grond vast in San Francisco Bay. Afgelopen weekend kon hij gered worden. "We hebben hem eindelijk bevrijd", vertelde een woordvoerder van de lokale brandweer volgens The Guardian.

De man, die in de dertig is, was met opzet het rioolsysteem binnengegaan. Op een zeker moment kwam hij in een smalle pijp terecht waar hij bekneld raakte. "Hij kon niet voor- of achteruit", zei de woordvoerder.

De man vertelde aan de brandweer dat hij twee dagen vast had gezeten voordat voorbijgangers zijn geschreeuw hoorden. Zij belden het alarmnummer, waarna een grootschalige reddingsactie op touw werd gezet.

"Dat voorbijgangers hem hoorden schreeuwen, is een wonder", vertelde de woordvoerder van de brandweer. "Het waaide er vrij hard en mensen liepen op enige afstand voorbij."

Reddingswerkers moesten boomtakken, afval en ander puin ruimen voordat ze de man konden bereiken. Hij was 'heel uitbundig' toen hij gered was. Hij was niet gewond maar vertoonde tekenen van uitdroging en werd uit voorzorg voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
Foto