De voormalige Britse soapster Danniella Westbrook (48 ) moet vijf reconstructieve operaties ondergaan, omdat haar gezicht afbrokkelt. Naar eigen zeggen is cocaïne ’versneden met een ontwormingsmiddel voor dieren’ de oorzaak.

Westbrook, bekend van Eastenders, snoof op haar veertiende haar eerste lijntje coke en heeft naar verluidt meer dan 300.000 euro uitgegeven aan het goedje. Haar gezicht is dusdanig toegetakeld dat ze veel gepest wordt online en op straat. Om het gelaat te herstellen wordt een rib in haar wang geplaatst. "Het verandert hoe ik eruit zie, op een drastische manier. Ook mijn ademhalings- en sinusproblemen worden erdoor verholpen,” vertelt ze aan The Sun.

"Ik doe dit dus ook voor mijn gezondheid. Ik ga eind april voor de grote operatie, de botvervanging.” Eind mei vindt de laatste operatie plaats. "Dan wordt mijn neus verder afgewerkt.”

Oorzaak van de problemen zou ontwormingsmiddel levamisol zijn. "Dat spul vreet aan je huid”, aldus de actrice. Het kan leiden tot de rotting van bot en mensenvlees.
Foto