In India is een man op een bijzondere manier opgelicht door drie ‘paardenfokkers’.

Ramesh Singh, een stoffenhandelaar uit de deelstaat Punjab, kocht recent een paard van het zeldzame Marwari-ras, dat bekend staat als een schitterend zwart krijgspaard. Voor het dier betaalde Singh 2,3 miljoen Indiase roepies, omgerekend zo’n 27.000 euro. Daar kreeg hij echter snel spijt van.
Alles leek goed en wel, tot hij bij thuiskomst het paard trakteerde op een wasbeurt. Aldaar verdween de zwarte kleur plotseling als sneeuw voor de zon: de zwarte haarverf spoelde weg en het paard bleek bruin.

De stoffenverkoper was gevallen voor een klassieke oplichterstruc. Hij was aanvankelijk helemaal niet op zoek naar een paard, maar de fokkers hadden hem aangepraat dat hij er bij het doorverkopen van het beest een fikse winst op kon maken. Het ‘marwari-paard’ was dus eigenlijk een koopje, dacht Ramesh Singh.

De verwachte half miljoen roepies aan winst bleek bij het wassen van het paard uit te draaien op keihard verlies. Gelukkig had de man nog niet al het geld aan zijn oplichter gegeven. Tweederde van het totaalbedrag had hij gegeven in cheques, die nog moesten worden verwerkt door de bank.

De drie verkopers zijn aangeklaagd voor fraude.