Opel moet wereldwijd ruim 6000 Opels Corsa-e terugroepen. De merkwaardige reden: de elektrische auto heeft problemen met de uitlaatgasmeting. Nogal vreemd voor een auto zonder uitlaat, maar regels zijn nou eenmaal regels.

Dat een fabrikant een model moet terugroepen vanwege een probleem is op zich niet nieuw. Maar soms zijn er gevallen die chauffeurs in verwarring brengen. Merkwaardiger dan een terugroepactie van Opel zal het echter niet snel worden: de elektrische Corsa-e moet terug naar de werkplaats vanwege een falende emissietest.

De reden: ook bij elektrische auto’s moet de overheid volgens de wettelijke eisen te allen tijde een rollenbankmeting kunnen uitvoeren. Dat geldt ook voor de Opel Corsa-e, ook al stoot deze compleet elektrische auto geen uitlaatgassen uit.

Door een softwarefout van de Opel is het volgens een woordvoerder ‘onmogelijk om met de auto een testbankmeting uit te voeren om te bewijzen dat aan de emissievoorschriften werd voldaan’. De terugroepactie betreft 16.605 voertuigen die tussen oktober 2019 en mei 2022 zijn gebouwd.

,,We zijn in Duitsland al begonnen met het opzoeken van klanten om de software op de getroffen voertuigen bij te werken", aldus de Opel-woordvoerder. Het bezoek aan de werkplaats bij de erkende Opel Service Partner is gratis voor de klant en duurt ongeveer 45 minuten.