Een hond is 24 dagen na de aardbevingen in Turkije levend onder het puin vandaan gehaald, meldt onder meer het Turkse staatspersbureau Anadolu.

Het dier werd door reddingswerkers uit het puin bevrijd nadat tijdens het puinruimen in de zwaar getroffen regio Hatay een geluid werd gehoord.

De hond, volgens het persbureau een terriër, kon overleven doordat het in het puin water en voedsel had. In de buurt van het dier werd het lichaam gevonden van de vermoedelijke eigenaar van het dier.
Filmpje

De hond is ter controle naar een dierenarts gestuurd, maar lijkt het goed te maken. Volgens persbureau ANP worden drie weken na de aardbeving nog regelmatig levende dieren gevonden. Humane Society International (HSI) schat dat inmiddels meer dan 1500 gevonden dieren aan hun verwondingen zijn behandeld.

Ondertussen is de kans om overlevende mensen te vinden echter vrijwel nihil geworden. Wel zijn er nog altijd verhalen van overlevenden die elkaar kwijt raakten en met elkaar herenigd worden.

Op de meeste plekken die zwaar werden getroffen door de aardbevingen in Syrië en Turkije wordt puin geruimd en worden de gevonden lichamen van slachtoffers geborgen. Het dodental is inmiddels opgelopen naar ruim 50.000.

De Turkse premier Erdogan bood maandag zijn excuses aan voor het traag op gang komen van het reddingswerk na de aardbevingen. Hij zei verder dat de vertraging in het reddingswerk onder meer lag aan de koude weersomstandigheden en de door de aardbeving zwaar beschadigde infrastructuur.