Na 36 uur onder het puin en het drinken van zijn eigen urine loopt er op aarde geen blijere man rond dan Pablo Cordova. Na de zware aardbeving in Ecuador dacht iedereen dat hij dood was maar woensdag kwam hij levend en wel terug bij zijn gezin. Zijn vrouw had zelfs al een kist besteld en was de begrafenis aan het regelen. ,,Die kist zal ik moeten terugbrengen", lacht Cordova.

De 51-jarige hotelmedewerker werkte in een hotel in de stad Portoviejo, een gebouw van vier verdiepingen dat zaterdag instortte bij de aardschok van 7.8 op de schaal van Richter in het Zuid-Amerikaanse land. Na de ramp had de mobiel van Cordova geen bereik maar hij hield - liggend onder het puin - de hoop erin.

Tot zijn vreugde zag hij na bijna 36 uur dat zijn telefoon eindelijk weer ontvangst had en dat de batterij nog voldoende vol was. Het lukte Cordova contact te leggen met reddingswerkers en even later werd hij gered. ,,Ik ben herboren", vertelt Cordova aan persbureau Reuters. ,,Ik heb nog lang te gaan voor ik sterf."