Voor mensen die het niet breed hebben, is zomaar een kop koffie gaan drinken in de stad of een bioscoopje pakken vaak niet haalbaar. Quiet Drechtsteden zorgt ervoor dat dit voor hun ‘members’ wel mogelijk is. De organisatie bestaat vijf jaar.
Aan een tafeltje bij het raam in Coffeelicious in Dordrecht zit Afifa samen met haar dochtertje aan de koffie met red velvettaart. Ze is drie jaar in Nederland en member van Quiet Drechtsteden: "Quiet geeft ons mooie momenten, ook bijvoorbeeld om naar de bioscoop of de kapper te gaan."

En dat is waar het om draait, zegt Koosje Peters van Quiet Drechtsteden tegen RTV Dordrecht: "Wij dragen bij aan de leuke dingen. Dat doen we door sponsoren zoals Coffeelicious, waar mensen een kopje koffie of thee kunnen drinken met een stuk taart erbij."
Terwijl ze een mooi figuur maakt in de schuimlaag van een cappuccino vertelt Fiona Stöger van Coffeelicious waarom zij sponsor van Quiet zijn: "Dit is een plekje voor iedereen en niet iedereen heeft budget om hier te komen. Dan is het toch wel mooi dat we kansen kunnen bieden om hier naartoe te komen en lekker te genieten."

Het is voor de members van Quiet laagdrempelig om bij Coffeelicious ‘een bakkie te gaan doen’. "Een aantal keer in de maand komen Quiet-members hier naartoe. Heel discreet, ze gaan gewoon aan een tafeltje zitten, bestellen zoals je anders ook zou doen. En in plaats van afrekenen, swipen zij hun uitnodiging weg, heel simpel", legt Fiona uit.
Quiet Drechtsteden is afhankelijk van sponsoren en richt zich nu op Dordrecht en Alblasserdam. Binnenkort wordt uitgebreid naar Zwijndrecht. Vanwege het vijfjarig bestaan komt er een campagne voor meer naamsbekendheid in Dordrecht en is er een nieuwe website. "Daar kunnen mensen eenmalig doneren, vriend worden maar daar zijn ook de lokale sponsoren welkom om te laten weten of zij een product of dienst willen aanbieden", besluit Koosje Peters van Quiet.