Een hoofd van de afdeling administratie van een groothandel in Noord-Holland gunde zichzelf een pleziertje. De man, die bij de groothandel kerstdecoratie importeerde, stal 1,8 miljoen euro in een periode van negen jaar, blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Alkmaar.

De man schreef via de Deutsche Bank niet alleen flinke bedragen over naar het gedeelde account van hem en zijn vrouw, maar ook naar een account van het bedrijf van zijn vrouw. Hij werd betrapt in 2022, toen een bank zijn werkgever tipte vanwege verdachte overschrijvingen. Het hoofd van de afdeling werd direct op non-actief gesteld en er volgde een onderzoek. De vermoedens bleken later te kloppen en de werknemer is ontslagen.

Aan de hand van vervalste facturen wist de man geld bij te schrijven op zijn eigen rekening of op die van het bedrijf van zijn vrouw. Hij stelt dat de overschrijvingen inmiddels vijf jaar oud zijn, en dus zijn verjaard.

De kantonrechter in Alkmaar gaat niet mee in het verhaal van de man. Daarom moeten hij en zijn vrouw het volledige bedrag terugbetalen. De vrouw is verantwoordelijk voor 750.000 euro van het volledige bedrag.