Een scooterrijder in het Gelderse Waardenburg kreeg maandagavond precies waar hij om vroeg. De bestuurder werd door de politie aangehouden wegens het rijden zonder helm. Of hij dat ook zo erg vond, is nog maar de vraag. Hij heeft de politie flink uitgedaagd met zijn 'creatieve' kenteken.

‘Pak me dan!’, lazen agenten onder het achterlicht van de gemotoriseerde tweewieler. "Nou... Dat was ons gelukt", laat de politie weten op Instagram. Agenten spotten de scooterrijder maandagavond op de Steenweg in het West Betuwse Waardenburg. "Het leek erop dat de bestuurder geen helm droeg", laten ze weten. Ze keerden om "en zagen nog net dat de bestuurder gauw een helm opzette."

De scooterrijder stopte keurig, hoewel het parkeren volgens de politie "al op een bijzondere manier" gebeurde. "Toen wij het kenteken wilden bevragen zagen wij waarom." Op het plaatje stonden niet de cijfers en letters die er horen te staan, maar een ongetwijfeld niet-gemeende wens van de bestuurder: "Pak me dan!" Zijn wens was in vervulling gegaan.
Foto
(aangezien dit al het derde artikel is over exact hetzelfde onderwerp, is het ook meteen de laatste die we hier plaatsen, Het begint gewoon te worden)