ZOETERMEER - Wilde capriolen tijdens een achtervolging door Zoetermeer. De politie zat achter drie scooterrijders aan omdat hun kentekens waren afgeplakt en ze bivakmutsen op hadden. Na een stopteken gingen ze ervandoor, waarna één van de drie in de sloot belandde en werd aangehouden.
Agenten zagen dinsdag rond 13.15 uur drie scooterrijders op de Lus in Zoetermeer. Ze droegen bivakmutsen en hun kentekens waren weg of afgeplakt. Bij het zien van de politieauto gingen de scooterbestuurders er in verschillende richtingen vandoor.
De politie zette de achtervolging in en gaf de bestuurders een stopteken, maar daar hadden ze geen boodschap aan. Twee van de drie konden uiteindelijk worden klemgereden. De bestuurders reden vervolgens tegen de politieauto's aan om weg te komen.

Erg ver kwamen ze niet, want één van de twee kwam door de botsing met de politieauto terecht in de sloot. Hij klom eruit en probeerde weg te rennen. Kort daarna werd hij in de kraag gevat en aangehouden. Het gaat om een 17-jarige Zoetermeerder.

Ook de andere bestuurder, een 16-jarige Rijswijker, ging er al rennend vandoor, maar kon snel worden ingerekend. Het duo zit vast en wordt verhoord. Hun rijbewijzen en scooters zijn in beslag genomen. De derde scooterbestuurder is nog niet opgepakt, de politie doet verder onderzoek.
Foto