Een kudde olifanten heeft op een weg in Maleisië een auto aangevallen, met daarin drie inzittenden. De auto was in botsing gekomen met een olifantenkalf.

De auto werd zondagavond bestuurd door een 48-jarige man, die samen met zijn 47-jarige vrouw en 23-jarige zoon op weg was van het eiland Penang naar de kuststaat Terengganu.

Het was regenachtig weer, en door mist werd volgens de politie het zicht van de chauffeur enigszins belemmerd. In een bocht kwam de auto in botsing met de jonge olifant. "Het kalf liep met de kudde over de weg, zegt de plaatselijke hoofdinspecteur tegen Maleisische media. "Het dier viel op de weg. Toen de vijf andere olifanten dit zagen gebeuren, stormden ze boos op de auto af en vielen aan."

Volgens de politieman stond het kalf zelf weer op, en verliet de kudde de weg. De inzittenden kwamen met de schrik vrij, maar de auto raakte zwaar beschadigd. Op foto's is te zien dat de deuren deuken hebben, en dat ruiten aan diggelen zijn.

Volgens CNN is het leefgebied van de olifant in Maleisië door de bouw van snelwegen kleiner geworden, en zijn de dieren soms gedwongen de wegen over te steken op zoek naar voedsel. Langs snelwegen worden ook borden geplaatst om automobilisten te waarschuwen voor overstekende olifanten.