In Turkije is een scheidsrechter naar de grond geslagen door voorzitter Faruk Koca van voetbalclub Ankaragücü. De slag werd vlak na het einde van de wedstrijd tussen zijn club en Rizespor (1-1) uitgedeeld. Scheidsrechter Halil Umut Meler hield er een gehavend gezicht aan over.

Terwijl de scheidsrechter op de grond lag, werd hij ook nog door enkele anderen geschopt. Van beide ploegen kreeg een speler tijdens de wedstrijd een rode kaart en Rizespor maakte diep in de blessuretijd de gelijkmaker.

De scheidsrechter werd van het veld begeleid door stewards en is naar het ziekenhuis gebracht. De behandelend arts zei tegenover Turkse media dat de verwondingen van Meler niet levensbedreigend zijn, maar dat situatie de komende nacht in de gaten wordt gehouden omdat hij een hoofdwond heeft.

De Turkse minister van Justitie, Yilmaz Tunç, meldt op X dat een gerechtelijk onderzoek is gestart naar de personen die zich gewelddadig hebben gedragen en naar de fans die na afloop het veld betraden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de aanval op de scheidsrechter via sociale media veroordeeld. Hij wenst Meler een spoedig herstel toe. "Sport betekent vrede en broederschap. Sport is onverenigbaar met geweld. Wij zullen nooit toestaan dat er geweld plaatsvindt in de Turkse sport."

Ankaragücü zegt bedroefd te zijn door "het incident" van vanavond: "Onze excuses aan het Turkse voetbalpubliek en de hele sportgemeenschap." Topclubs als Besiktas, Galatasaray en Fenerbahçe hebben ook gereageerd en veroordelen de gebeurtenissen eveneens.

Ankaragücü staat op de elfde plek in de hoogste Turkse voetbalcompetitie. Rizespor achtste. Bij Ankaragücü speelt onder anderen voormalig FC Dordrecht-speler Garry Rodrigues. De Rotterdammer probeerde zijn voorzitter nog tegen te houden, blijkt uit beelden.