Een opvallende diefstal in Tilburg: een 24-jarige man wilde er gisteren in een supermarkt vandoor gaan met 600 euro aan boodschappen. Door een oplettende beveiliger van de winkel kwam de dief niet ver: hij werd betrapt en werd aangehouden.

Rond 16.00 uur zag de beveiliger van een supermarkt aan de Jan Heijnstraat in Tilburg gisteren dat twee mannen zich opvallend gedroegen. Ze stopten verschillende producten in elkaars mandje en karretje. Maar bij de zelfscankassa's werd er slechts door één van de twee afgerekend.

Een woordvoerder van de politie legt aan RTL Nieuws uit hoe de twee vermoedelijk te werk gingen: "Het lijkt erop dat dit de manier is hoe ze producten stelen: één iemand scant en betaalt wel producten, maar gebruikt het bonnetje niet om de poortjes te openen."

"Vervolgens gaat hij opnieuw de winkel in en geeft zijn eigen bonnetje aan de ander, om zo met al die producten ongezien naar buiten te komen."

En dat was dit keer een flinke boodschappenkar. De politie stelde vast dat het ging om 600 euro aan producten. "Het ging onder meer om zeven keer zalmfilet, dan gaat het natuurlijk hard. Maar het ging bijvoorbeeld ook om wasmiddel."

Alleen de 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. Dat komt omdat alleen hij niets afrekende.

Diefstal in supermarkten is aan de orde van de dag, in januari maakte Jumbo nog bekend dat winkeldiefstal vorig jaar voor een schadepost van 100 miljoen euro zorgde en dat de winkelketen daarom strengere maatregelen zou gaan nemen.