Het kan iedereen een keer overkomen: bewust of onbewust vergeet je bij de zelfscan een kaiserbroodje of een pak vruchtenhagel af te rekenen. Maar een bezoeker van de Albert Heijn in Den Haag maakte het wel heel bont en stal voor ruim 1000 euro aan producten.

Een winkeldief in Den Haag dacht op een slimme manier gebruik te maken van de zelfscankassa van de Albert Heijn: de dief deed voor ruim 1000 euro aan boodschappen, maar rekende in totaal 46 cent af. Een vergeefse poging.

De verdachte had onder andere een wokpan, toiletpapier, wasmiddel, koffie, een koekenpan, wijn, voor 300 euro aan champagne, kaas, entrecote, rib-eye, voor 148 euro aan ossenhaas, kalfsoesters, garnalen en zalm in het winkelwagentje liggen. En een blikje frisdrank, dat netjes werd afgerekend.

Het personeel van de supermarkt ging achter de man aan toen hij de winkel wilde uitlopen. De boodschappen werden alsnog gescand en daar kwam het tekort van 1093,13 aan het licht.

"Met z'n volle kar langs de zelfscankassa en maar n blikje cola afrekenen, dat valt natuurlijk op", schrijft de Officier van justitie op Twitter. De verdachte is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.