Alle containers zijn oranje en dat is niet per ongeluk. De Singapore Express, een gloednieuw schip van Hapag Lloyd, vaart met deze kleur als steun aan het Nederlands elftal. Een goed staaltje planning is hieraan vooraf gegaan, want het schip is bezig aan haar maiden voyage. Het onder de Duitse vlag varende schip ligt bij containerterminal RWG op de Maasvlakte in Rotterdam.
Foto

De Singapore Express is 399 meter lang, 61 meter breed en heeft een maximale capaciteit van 23.664 TEU containers. Het schip is gebouwd bij Hanwha Ocean (voorheen bekend als Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering) in Zuid-Korea. Daar werd het vorige maand opgeleverd.

De Singapore Express is het vijfde schip uit een serie van zes. De schepen in de nieuwe Hamburg Express-klasse zijn allemaal 399 meter lang en kunnen varen op LNG. De schepen hebben een dual-fuel aandrijving. Opvallend is dat deze schepen onder Duitse vlag varen, andere grote containerschepen van de Duitse rederij doen dat niet. ‘Alle schepen in deze klasse komen onder de Duitse vlag. Daarmee leveren ze een grote bijdrage aan het versterken van Duitsland als scheepvaart-hub’, stelde CEO Rolf Habben Jansen tijdens de doop van de eerste in deze serie, in de Berlin Express.

Over drie dagen vertrekt de Singapore Express vanuit Rotterdam naar Hamburg in Duitsland, de oranje containers zijn dan van boord.