Terwijl in Europa de thermometers stijgen met hittegolven en waarden boven de 40ºC, sneeuwt het in Afrika. Concreet valt er midden augustus sneeuw in Zuid-Afrika.

Het is niet raar. Het is belangrijk om te onthouden dat op het zuidelijk halfrond de seizoenen van het jaar tegengesteld zijn aan die op het noordelijk halfrond: de lente begint in september, de zomer in december, de herfst in maart en de winter in juni. Desondanks is het soms merkwaardig om sneeuw met Afrika te associëren.

In Zuid-Afrika, met name op de hoge toppen van de West-Kaap, in de hooglanden van de Oost-Kaap en in het zuiden van Lesotho, heeft het de afgelopen dagen gesneeuwd en de beelden zijn werkelijk treffend.
In deze gebieden heeft het al gesneeuwd en de weersvoorspellingen geven aan dat de sneeuwval dit weekend zal aanhouden, met intensiteiten variërend van licht tot zwaar in vier provincies, waarvan de zwaarste op zaterdagmiddag en zondagochtend vroeg.

Er wordt verwacht dat er tot 25 centimeter verse sneeuw zal vallen op de hoogste toppen van de West-Kaap, en sneeuwval op lagere hoogten kan boven de 1.200 meter voorkomen.
Foto