Het nieuws over de ecoli infectie van de Belgische atlete Claire Michel werd zondagavond bekend toen het Belgisch Olympisch Comité aankondigde dat het team niet kon meedoen aan de triatlon estafette die voor maandagochtend gepland stond. Volgens de Belgische krant, De Standaard, is Michel ziek nadat zij besmet is geraakt met E. Coli. Michel was een van de 55 vrouwen die afgelopen woensdag in de rivier de Seine doken voor de vrouwentriatlon. Ze eindigde als 38e in het algemeen.
Organisatoren gaven hevige regen tijdens de openingsceremonie de schuld van de hoge niveaus van rioolverontreiniging, waardoor de individuele mannenrace vorige week dinsdag werd uitgesteld, dezelfde dag als het vrouwenevenement.
Drie dagen na de triatlon voor mannen kreeg een Zwitserse atleet, Adrien Briffod, 30, een maag-darminfectie. De teamarts zei dat het onmogelijk was om te zeggen of de infectie verband hield met watervervuiling.
Zwemmen in de Seine is sinds 1923 verboden vanwege gezondheidsrisico's. Het schoonmaken van de rivier werd beschouwd als de belangrijkste erfenis van de Spelen, die grotendeels gebaseerd zijn op bestaande en tijdelijke stadions en locaties in plaats van nieuwe faciliteiten.
Vorige maand werd een voorraad- en zuiveringstank van 1,2 miljard pond in gebruik genomen die moet voorkomen dat rioolwater bij regen de rivier in spoelt.