De Paraguayaanse zwemster Luana Alonso woonde samen met andere Olympische atleten in het olympisch dorp, waarbij het dagelijkse leven bestond uit gezamenlijke trainingen, maaltijden en vooral heel veel lol maken. Echter, op zondag veranderde de situatie drastisch. Larissa Schaerer, algemeen directeur van het Paraguayaans Olympisch Comité, verklaarde dat Alonso's aanwezigheid een verstorend effect had op de rest van het team.
"Het is essentieel dat de teamsfeer positief blijft, vooral tijdens belangrijke evenementen zoals de Olympische Spelen. Dit was helaas niet haalbaar met Luana Alonso," zei Schaerer.
Als gevolg hiervan werd Alonso formeel verzocht het Olympisch Dorp te verlaten. Ze pakte haar spullen en vertrok, maar keerde de volgende dag terug alsof ze op vakantie ging.
Schaerer, verrast door Alonso's terugkeer, beval haar onmiddellijk weer te vertrekken. Tegelijkertijd had Alonso het moeilijk in haar wedstrijden; ze eindigde als zesde en laatste in de 100 meter vlinderslag en kwalificeerde zich niet voor de halve finale.
Foto