Een zeer ongewone 'inbreker' veroorzaakte afgelopen woensdagnacht tumult bij juwelier Lucardi in Oss. Een zwarte kat viel door het verlaagde plafond van de winkel, waardoor het alarm afging. Bedrijfsleider Melissa Barka-Lammers ontving onmiddellijk een telefoontje van de beveiliging met de mededeling dat er een indringer was gedetecteerd.

Toen Melissa omstreeks 01.30 uur 's nachts bij de winkel aankwam, zag ze een verschrikte kat door de zaak rennen. De kat, met een roze halsband, was overduidelijk geen normale zwerfkat. "Hij kalmeerde toen ik hem streelde en werd wat rustiger. Kort daarna vluchtte hij snel de winkel uit", deelt Melissa met Hart van Nederland.

De schade bleef beperkt tot enkele vuile pootafdrukken op de toonbank, ondanks het onverwachte bezoek. Melissa heeft ervoor gekozen om de beveiligingsbeelden op TikTok en Instagram te plaatsen om de eigenaar van de kat te vinden. De video's zijn al veel bekeken, maar de eigenaar is nog steeds niet gelokaliseerd. Hoewel de 'inbreker' al op de vlucht is, hoopt Melissa nog steeds de eigenaar te achterhalen.