U moet niet hard werken om gewaardeerd te worden door uw collegas. Dat is de boodschap die te vinden is in het Nederlandse magazine Brisk. De indruk die u nalaat, is zeker zo belangrijk als de hoeveelheid werk die u verricht. Daarom is het belangrijk om zeer ‘druk’ te doen. Met de volgende tips gaan uw collega’s denken dat u een echt werkbeest bent. Doen alsof u bezig bent, is de boodschap!

1. Zet zo snel mogelijk je computer aan.
Wanneer je op het werk arriveert, zet dan zo snel mogelijk je computer aan. Open een document. Verder laat je best je bureau er wat rommelig uitzien.
2. Laat je gezicht zien.
Verstop je niet achter je bureau. Maak af en toe een wandelingetje of neem een koffiepauze. Zo is iedereen overtuigd van je aanwezigheid.
3. Trek een spurtje.
Snel lopen geeft de indruk dat je met dringende en belangrijke zaken bezig bent.
4. Werk minder doeltreffend.
Om druk te lijken is dit een aanrader. Je kan bijvoorbeeld beter drie keer naar een printer lopen in plaats van één keer.
5. Kom te laat.
Populaire mensen laten altijd even op zich wachten. Kom dus te laat op afspraken en ’s ochtends op het werk. Zo denken anderen dat je een druk leven hebt.
6. Eet niet bij collega’s.
Laat collega’s merken dat je geen tijd hebt om met hen te lunchen. Eet de lunch dus op bij je computer.
7. Maak overuren.
Overwerken bewijst dat je veel te doen hebt. Je kan dan ook best je collega’s attent maken op het feit dat je nog overwerkt. Groet vertrekkende collega’s overdreven en maak opmerkingen over je lange dag.
8. Bestook collega’s ’s nachts met e-mails.
Stuur je collega’s e-mails op onregelmatige tijdstippen. U kunt gewoon gaan slapen, er zijn mailprogramma’s die hiervoor geprogrammeerd kunnen worden.
9. Kijk vaak op je horloge.
Geef mensen de indruk dat je weinig tijd hebt door veel op je horloge te kijken.