Een 35-jarige Tukker kreeg een paar weken geleden de schrik van zijn leven toen een stuk ijzer door zijn voorruit vloog. Dankzij een schroef bleef het zogenoemde hangijzer in de raamstijl hangen. Als die schroef er niet had gezeten, dan was de kans groot dat het halve meter grote stuk ijzer de man had geraakt, zo laat de politie donderdag weten.
De automobilist uit het Twentse Bentelo, ten zuidwesten van Hengelo, reed op de A1 bij Hengelo. Hij zag dat de auto voor hem over een voorwerp reed en dat dit hierna omhoog vloog. De Tukker dacht op dat moment dat het om een stuk plastic ging en probeerde het tevergeefs te ontwijken. Via de motorkap van zijn auto kwam het hoefijzer in zijn voorruit terecht. De schroef die volgens de politie erger deed voorkomen, zat aan het ijzer.
Het ongeval gebeurde op dinsdag 17 april. Het onderzoek naar de toedracht nam enkele weken in beslag, zo laat de politie donderdag weten. De politie zegt niet uit te sluiten dat het hoefijzer van een niet afgedekte aanhangwagen of vanuit een laadbak is gevallen.