Twee Parijse winkeliers en hun handlanger zijn door de politie opgepakt omdat zij ervan worden verdacht op slinkse wijze in het bezit te zijn gekomen van een lot waarop in een Europese miljoenenloterij een prijs van 33 miljoen euro was gevallen.
De lezing van de politie luidt als volgt: Toen een nietsvermoedende winnaar van de hoofdprijs van 33 miljoen in het Parijse tabakswinkeltje van het stel kwam laten controleren of er een prijs op zijn lot was gevallen, loog de winkelier dat helaas niet het geval was. De winkelbediende was namelijk zo sluw om het lot zelf te houden, toen deze merkte dat het om het winnende exemplaar ging.
Om de gang van zaken niet verdacht te laten lijken, schakelden de winkeliers een bekende in om het prijzengeld te claimen. De fraude kwam aan het licht toen deze handlanger drie dagen nadat hij de prijs in ontvangst had genomen, dertig miljoen euro van het prijzengeld naar de rekening van de winkeliers overmaakte.
Na een klacht van de advocaat van La Française des Jeux, de Franse loterijautoriteit, startte het openbaar ministerie op 19 juni een onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de loterij. Inmiddels is de echte winnaar van de hoofdprijs opgespoord en zal hij binnenkort zijn prijzengeld in ontvangst kunnen nemen, aldus de advocaat.