De droom die Alain Van Dael zeven jaar geleden heel bewust beleefde, is uitgekomen. De 36-jarige restauranthouder uit Schilde won op 4 oktober een vette prijs met de Lotto en is het levende bewijs dat dromen soms waarheid worden.
De gelukscijfers waarmee Alain de 410.200 euro won, zijn 2, 6, 9, 11, 40 en 41. Hij dreunt ze zo zonder meer op en kan er met zijn partner Sandra Meul goed om lachen. Die droom was toen zo echt dat ik zelfs bij het wakker worden de cijfers kon opschrijven. Die heb ik al die jaren gespeeld. Iedere week weer, voor niet meer dan twee euro per biljet. Tja, dromen zijn bedrog, wordt gezegd, maar ik denk er nu wel anders over.
De gelukkige winnaar valideerde het biljet bij Booking in Schilde. Daar is nieuwe zaakvoerder Marc Hellemans al even blij. Alain en Sandra hebben een klein Italiaans restaurantje aan de Turnhoutsebaan. Het stel is zes jaar samen en heeft twee kinderen. Het geld wordt gebruikt voor de toekomst van de kindjes en voor hun zaak. Een nieuwe wagen hebben ze niet nodig.
Wel heb ik een auto aan een goede vriend gegeven, omdat we het er even over gehad hebben om een keertje samen te spelen. Verder gaan we gewoon voort. Met dit bedrag kun je niet stoppen met werken. Ook geen korte vakantie samen? Neen, want die stond al gepland, en die betaalt mijn vader altijd. Vader Joseph Van Dael mengt zich in de discussie: Tja jongen, dat is nu natuurlijk wel afgelopen.