Op het vliegveld van Dusseldorf worden rokers geweerd. Wie er eentje wil opsteken kan alleen terecht in een handjevol bars op de terminal of anders moet hij maar buiten gaan staan paffen.
Maar binnenkort zullen tabaksliefhebbers over de hele wereld hun weg naar Dusseldorf zeker weten te vinden. Een nieuwe hier gevestigde luchtvaartmaatschappij is van plan om lange luxe vluchten aan te bieden, allereerst naar Azi, waar rokers verwend zullen worden. De nieuwe luchtvaartmaatschappij heet Smokers International Airlines, of kortweg Smintair. De oprichter is een plaatselijke ondernemer die een terugkeer belooft naar de tijden dat het reizen per vliegtuig nog een zekere glamour had. De oprichter van Smintair, Alexander W. Schoppman, een vroegere beurshandelaar, meent dat vliegtuigpassagiers tegenwoordig als vee behandeld worden. Bij Smintair zal er volgens Schoppman voldoende ruimte zijn om aan kleine zonden toe te geven, of dat nu roken is, of drinken, of het wagen van een klein gokje. Zijn passagiers kunnen terecht in de bars op het bovendek van een Boeing 747, die opnieuw is ingericht voor het vervoer van slechts 138 passagiers in plaats van de gebruikelijke 400 bij andere maatschappijen. Wat niet bij Smintair te vinden is, zijn goedkope plaatsen.
Iedereen zit eerste klas en een retourtje naar Japan gaat tussen de 6.700 en 14.500 dollar kosten. Aanvankelijk werd Schoppman uitgelachen toen hij zijn plannen bekend maakte. "Mensen denken dat de cabine blauw zal staan van de rook, maar dat is onzin. De lucht bij Smintair zal juist meer verfrist worden dan bij een gewone vlucht. Je ruikt zelfs niet eens de sigaret of pijp van degene die naast je zit".