Wat doe je als er een man voor je deur staat, onder het bloed en met een mes en een bijl in zijn hand? Een echtpaar uit Nieuw Zeeland hoefde er niet lang over na te denken en nodigde de man uit voor een kopje koffie. Wat ze niet wisten, is dat de man zojuist zijn eigen gezin uit zijn huis had verjaagd, een groep werklieden had bedreigd en buurtbewoners had verwond.

Het drama begon rond 8 uur 's ochtends in een rustig straatje in Mangere Bridge, een buitenwijk van Auckland. Een man, gewapend met een mes en een bijl zat na een ruzie zijn gezin (waaronder een jonge baby) achterna. Het is niet duidelijk waar de ruzie over ging, maar volgens Detective Senior Sergeant Dave Lynch had de man mentale problemen.

Daarna rende de man naar het huis van een ouder echtpaar; een vrouw van 73 die lichte verwondingen opliep, en een man van 75 die enkele diepe wonden aan zijn hoofd opliep. Hij ligt in het ziekenhuis. Zijn toestand is ernstig, maar stabiel.

Vervolgens vluchtte de man via diverse tuinen, alwaar hij een groep werklieden bedreigde. En van hen rende naar een dichtbij gelegen huis en waarschuwde de bewoner, die de politie belde. De man met de bijl was ondertussen bij een ander ouder echtpaar op de stoep opgedoken. Dit echtpaar had geschreeuw gehoord, en toen ze buiten keken om te zien wat er gebeurde, zagen ze een man met een bijl die gewond was, het bloed stroomde langs zijn been. Tom nodigde hem daarop uit voor een kopje koffie en ging op zoek naar zijn EHBO-doos om de beenwond van de man te verbinden. De man mompelde dingen als 'Ze hebben mijn dochter vermoord'.

Toen de politie arriveerde was de man gekalmeerd en konden ze hem zo meenemen. Hij is in een ziekenhuis behandeld. Er is geen enkele aanwijzing dat zijn dochter inderdaad vermoord zou zijn.