De brandweer heeft zaterdagnacht uren gezocht naar een man die bij Dalfsen in de Vecht zou zijn gevallen. Duikteams uit Zwolle, Kampen en Heerde werden ingezet om te vermeende drenkeling te zoeken. Zondagochtend bleek dat de 42-jarige man wat had gedronken in het dorp en daarna thuis in zijn bed was gaan liggen, meldt de politie.
Drie bezoekers van een horecagelegenheid aan de Prinsenstraat zagen de man rond middernacht lopen op de brug richting het dorp. Hij zou een zwalkende pas hebben gehad. De getuigen zagen dat de man zijn tas liet staan bij de brug en afdaalde naar de kade. Toen ze anderhalf uur later weer voorbijkwamen, stond de tas er nog steeds. De man was spoorloos.
Daarop werden de hulpdiensten ingeschakeld. Die hebben tot 03.00 uur gezocht. Informatie van een inwoner over de vermeende drenkeling leidde naar zijn huis, waar de Dalfsenaar lag te slapen. Hij kon zich niet herinneren dat hij bij de Vecht was geweest, maar kon wel vertellen hoe zijn tas eruitzag. De man was net terug van vakantie en was wat gaan drinken om vervolgens naar huis te gaan.