Althans, dat beweert telefoonseksveteraan 'Betty'. Het Vlaamse tijdschrift Humo duikt deze week in de wereld van telefoonseks, en dan met name sms-seks. In een interview met de ervaren 'Betty' van 53 komt onder andere naar voren dat Nederlanders het hoofd koeler houden tijdens erotische sms-sessies dan Vlamingen. "Waar ik mij echt krom om lach, dat zijn al die typfouten. Soms kan ik een bericht gewoon niet lezen, zoveel fouten staan erin! Bij de Nederlanders heb je dat minder, maar bij de Belgen zit ik mij soms af te vragen: wat wil hij nu eigenlijk zeggen?", aldus de professionele sms'er.

Betty begon ooit als telefoniste op een sekslijn, maar al dat "gezaag en gehijg van die venten" was ze op een gegeven moment helemaal zat. Ze besloot mee te gaan met de tijd en sms't nu met mannen die denken te flirten met een jonge blondine.

Maar op veel meer meer complimenten hoeven de Nederlandse mannen niet te rekenen. "Mannen zijn in de eerste plaats grote dikke sukkelaars. En in de tweede plaats echte vetzakken en seksmaniakken", aldus Betty.

Betty doet het tegenwoordig wel wat rustiger aan, want haar beroep is niet zo simpel als het wellicht klinkt. "In de eerste plaats moet je stressbestendig zijn", zegt ze.

"Ik heb het meegemaakt dat ik voor vier verschillende chats aan het werken was - op mijn scherm kan ik vier programma's tegelijk zien - en dat ik op alle vier dezelfde klant had. Dat ik dacht: mensenlief, wat heb ik hem daar nu weer verteld? En wat moet ik hier nu weer gaan zeggen?! Maar dat heb ik niet lang gedaan hoor, dat was niet vol te houden."