Het incident rond het Transavia-toestel dat dinsdagavond urenlang op Rotterdam Airport stond na een melding over een mogelijke kaping, was het gevolg van een liefdesaffaire.
Aanvankelijk was het de bedoeling om vanaf Schiphol te vertrekken, maar doordat de vrouw bepaald geen haast had misten ze volgens Spong het vliegtuig. Een vlucht later die dag vanaf Rotterdam Airport zou het stel alsnog naar de vakantiebestemming brengen.
Om ook die mogelijkheid om zeep te helpen vroeg de heimelijk verliefde vrouw haar minnaar om het slot van de auto onklaar te maken. Dat mislukte waardoor ze wel op tijd op het Rotterdamse vliegveld arriveerden.
Toen de vrouw daar besefte dat ze niet meer onder de vakantie met haar vaste vriend uit zou kunnen, belde zij haar minnaar. Die meldde vervolgens bij 112 dat het Transavia toestel zou worden gekaapt.
De stem van de minnaar is herkend op het bandje van de 112-melding. Hij is een dag na het incident aangehouden, de overspelige vrouw zit nog vast. De vriend is vandaag vrijgelaten.