Na de Deense Dog richt de Chihuahua de meeste schade aan.

De Chihuahua mag met zijn kleine lijfje zín schattige puppyogen, dan het favoriete schoothondje van de sterren zijn, in werkelijkheid is het niets minder dan een gewelddadig monster. Nadat eerder al berichten opdoken dat de Chihuahua een van de meest bijtgrage hondensoorten is, blijkt hij nu ook de op-een-na destructiefste soort te zijn.

Uit een grootschalig Brits onderzoek onder meer dan drieduizend hondeneigenaren, eindigde de Chihuahua op de tweede plaats van rassen die de meeste materiŽle schade inrichten. Een gemiddelde Chihuahua richt tijdens zijn leven voor 790 euro vernielingen aan. Van aangevreten meubels tot kapotgekrabte deuren. Alleen de Deense Dog kost zijn eigenaren meer, namelijk 830 euro. Maar die is dan ook veel groter.

Hoewel de meeste verwoestingen worden veroorzaakt als de Chihuahuaís nog pup zijn, gaf 15% van de ondervraagden aan dat de vernielingen ook daarna aanhouden.

Het braafst zijn de mopshond en de Sint Bernhard. Geen verrassing, volgens kenners; mopshonden zijn van nature erg gehoorzaam en de Sint Bernhard staat bekend om zijn zachtaardige karakter.