Een leraar die vier jaar geleden is veroordeeld na seks-chats met een minderjarige geeft nog steeds les op een middelbare school.
Volgens het AD neemt de Inspectie voor het Onderwijs de zaak zeer hoog op en worden er stappen ondernomen tegen de school, het Comeniuslyceum in Amsterdam. De school zegt niets te weten van de veroordeling.
Leerkrachten moeten bij hun aanstelling een verklaring goed gedrag (VOG) kunnen overleggen. Die krijgen ze niet als ze een zedendelict hebben gepleegd. De bewuste leraar, de 44-jarige K., moest door alle commotie vertrekken bij een school in Bergen. Nog voor zijn veroordeling kon hij aan de slag in Amsterdam.
K. zocht in 2001 via een chatprogramma contact met een 15-jarige jongen. De leraar gaf aan op zoek te zijn naar jongens 'van jouw leeftijd' en stelde voor om samen naar homovideo's te kijken. Later zei hij in detail wat hij wilde doen met de jongen en nodigde hij hem uit bij hem thuis.
De jongen waarschuwde zijn moeder en samen met Peter R. de Vries werd de leraar in de val gelokt. Hij kreeg drie maanden voorwaardelijke celstraf en een taaklstraf voor het bedreigen van zijn slachtoffer. K. zelf vindt de ophef onzin. In het AD zegt hij: "Ik ben stom geweest door op het internet te gaan zitten chatten. Maar ik ben nooit veroordeeld wegens ontucht of seksuele handelingen met een minderjarige".