AMSTERDAM - Een Brits politiekorps is een campagne gestart om het alcoholprobleem onder de jongeren onder de aandacht te brengen. De politie in Suffolk roept tienermeiden op hun benen te ontharen en leuk ondergoed aan te trekken voordat ze uitgaan. Dit voor het geval dat ze in een dronken bui op straat struikelen. Nu de zomer is aangebroken, gaan veel tienermeiden in schaars gekleed de straat op. Wanneer ze ook nog eens te diep in het glaasje hebben gekeken, leidt dat met enige regelmaat tot ongemakkelijke taferelen op straat.
De politie en overheid probeert van alles om het alcoholgebruik enigszins in te perken, maar zonder resultaat. Om die reden is het korps een campagne gestart onder het motto: "Soms geef je meer bloot dan je lief is. Maar in godsnaam, trek leuk ondergoed aan en zorg dat je benen onthaard zijn",
De campagne is niet alleen onderbroekenlol. De politie wil jongeren met de actie serieus wijzen op de gevaren van alcohol. Zo wordt ook duidelijk gemaakt dat het belangrijk is om een taxi te pakken als je te veel op hebt en altijd je vrienden in de gaten te houden tijdens het uitgaan.