Een verstopt afvoerputje heeft gisteren in Tilburg gezorgd voor een zoektocht naar een lijk. Ongeruste buurtbewoners hadden de politie gebeld, omdat ze een 'lijkenlucht' roken bij een flatwoning. Ze waren bang dat er een dode in het pand zou liggen.
Volgens de buurtbewoners in de wijk Gesworen Hoek zoemden constant vliegen rond de voordeur en zat de postbus vol met wekenoude post. Ook was de bewoner van het pand enkele weken niet meer gezien. De agenten die bij de woning gingen kijken, roken een 'penetrante lucht' en besloten de deur te forceren. De woning maakte volgens de politie een opgeruimde indruk, maar lag bezaaid met dode vliegen.
Een onderzoeker van de technische dienst werd ingeschakeld om de flatwoning verder te onderzoeken. Nergens werd een lijk aangetroffen. De sporenzoeker ontdekte dat de lucht uit de badkamer afkomstig kwam. In een van de afvoerputjes was water blijven staan, dat na enkele weken was gaan rotten. Ook de vliegenplaag was nu snel verklaard: de honderden vliegen zouden via een kier in het plafond op de lucht zijn afgekomen.
Een zus van de bewoner, die in Limburg op vakantie was, is naar de woning toegegaan. Zij heeft het huis gelucht, de afvoer laten doorlopen en de vliegen opgeruimd.