Een 25-jarige man is van een metershoge brug af gesprongen om indruk te maken op de sollicitatiecommissie voor een droombaan.

Christopher Grima wilde met een filmpje van zijn sprong vanaf een twaalf meter hoge brug indruk maken. Hij trok echter vooral de aandacht van de politie. Hij werd aangehouden en moet de kosten van de politieactie betalen, meldt CNN.

De Amerikaan solliciteerde op een baan van het Australische toeristenbureau. Hamilton Island zoekt een ‘eilandverzorger’. De uitverkorene moet kunnen zwemmen, een blog schrijven over zijn of haar werkzaamheden, mag gratis in een villa wonen en gaat na zes maanden naar huis met 150.000 dollar.

Inmmidels zijn er duizenden gegadigden voor de baan. Tien mensen gaan een eerste selectie maken uit deze inzendingen.

Kandidaten hebben tot 22 februari om te solliciteren via islandreefjob.com, waar ze een zestig seconden durende videoclip moeten inspreken om uit leggen waarom ze in aanmerking komen voor de baan. De kandidaat moet vloeiend Engels spreken, over ‘excellente communicatieve vaardigheden’ beschikken, een hang hebben naar avontuur en een passie voor de natuur bezitten.