Als 'dank' voor het redden van het leven van een meisje in Antwerpen moet Mohamed Miri 67 euro betalen, omdat hij zelf na de reddingsactie ook met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Mohamed zag op zaterdagavond 1 juli een meisje op de rand van een brug over het Albertkanaal staan. Het leek er op dat ze wilde gaan springen en toen hij nog eens keek, zag hij dat ze dat inderdaad deed.

Mohamed bedacht zich geen moment en ging via de kade het water in om haar te redden. Het circa 15-jarige meisje wilde echter niet gered worden: ''Ze duwde me een paar keer onder. 'Thank you, but I want to die,' riep ze steeds. Uit het water geraken mét haar was onmogelijk.'' Uiteindelijk wist hij haar samen met omstanders op de kant te trekken met behulp van een kabel.

Bij de reddingsactie had Mohamed echter vies water binnen gekregen. Het duurde niet lang of hij werd heel misselijk: ''Ik moest enorm braken. Vies zwart spul kwam eruit. Echt smeerlapperij. Ik had flink wat water binnengekregen. Drie dagen lang ben ik ziek geweest.'' Hij werd ook per ambulance naar het hospitaal vervoerd, en kreeg daarvan deze week de rekening gepresenteerd.

De Belgische ambulancedienst is ook niet van plan die rekening te laten vallen: ''Mijnheer Miri is met een extra opgeroepen ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht en dat kost geld. Hij kan de factuur naar het ziekenfonds sturen, dat betaalt een deel terug. Of hij kan proberen de kosten te verhalen bij de vrouw. Maar hij is vervoerd als patiënt, ook al was hij de redder. En de factuur van die wagen moet worden betaald.'' Onbekend is overigens voor Mohamed wie het meisje is. Hij heeft daar niets meer van vernomen. Hij vermoedt dat ze uit Oost-Europa komt.