Vrienden hebben een dronken Serviër in allerijl naar het ziekenhuis moeten voeren nadat een stunt met een mes zwaar uit de hand gelopen was. De 23-jarige Ratko Dankovic zag op tv hoe een goochelaar een zwaard inslikte. Dat zag er volgens hem niet zo moeilijk uit en al snel volgde een weddenschap met zijn kameraden. Na zich moed ingedronken te hebben met Rakia (de nationale drank van Bulgarije; nvdr), verdwenen achtereenvolgens een mes met 20 centimeter lang lemmet, acht nagels, twee lepels en een paar kapstokken in zijn maag.
Vriend Aleksander doet het onwaarschijnlijke verhaal. "Hij stond in de hoek van de kamer, hield zijn hoofd naar achter en slikte al die dingen één voor één in. Wij gingen er van uit dat het allemaal bij de show hoorde en dat hij al die spullen weldra uit zijn zakken zou tevoorschijn toveren. Niet dus, het was allemaal bittere ernst. Pas toen hij flauwviel en we dat mes en die nagels niet terugvonden, wisten we dat hij echt doorgeslikt had. Ongelooflijk, hij moet zelfs te zat geweest zijn om over te geven."
In het hospitaal werd meteen een röntgenfoto gemaakt om de metalen objecten te lokaliseren. "De waaghals mag van geluk spreken", aldus dokter Gulan. "Zijn maag en ingewanden waren niet al te zeer toegetakeld, het had veel erger kunnen aflopen. Tijdens een vijf uur durende operatie zijn we er in geslaagd alle spullen succesvol uit zijn maag te verwijderen."
Dankovic zelf kan zich niets meer van het voorval herinneren. "Ik werd plots wakker in dit hospitaal met pijn in de keel en dertig hechtingen in mijn buik. Hopelijk hebben ze er alles uitgehaald, want mijn vriendin en ik hopen volgende maand op vakantie te vertrekken. Hopelijk houdt de metaaldetector in de luchthaven me niet tegen", besluit hij met een knipoog.