De ex-vrouw van een vermogende verzekeringsmanager heeft van een Britse rechter 70 miljoen euro toegewezen gekregen. Het paar was 29 jaar gehuwd en heeft twee kinderen. Volgens de BBC is het de grootste som die een vrouw na een scheiding toegewezen krijgt.
Het High Court in Londen veroordeelde de 53-jarige John Charman tot betaling van 48 miljoen pond (ruim 70,7 miljoen euro) aan zijn 52-jarige ex-vrouw. De multimiljonair/zakenman kondigde aan, beroep te zullen aantekenen. Charman wees er op dat hij zijn vrouw omgerekend 30 miljoen euro had aangeboden. "Dat is meer dan om het even welke verstandige mens in zijn leven kan uitgeven", voerde hij aan. Het paar huwde in 1976. De echtelingen hielden er toen een relatief bescheiden leefwijze op na. De manager werkte zich op in de Londense City en is vandaag eigenaar van meerdere verzekeringsmaatschappijen. Begin 2003 besliste hij zich definitief in de Bahama's te vestigen en te breken met vrouwlief Beverley. Die begon daarop een echtscheidingsprocedure.
De zaak wekt in Groot-BrittanniŽ, met zijn precedentenrechtspraak, bijzondere aandacht gezien de echtelijke problemen tussen ex-Beatle Paul McCartney en Heather Mills. Het vermogen van de muzikant wordt op 1,1 miljard euro geschat.