Een Belgische man meent dat hij zijn vermiste zoon op televisie heeft gezien tijdens het verslag van een etappe van de Tour de France. De vader is ervan overtuigd dat hij zijn 25-jarige zoon in het publiek heeft zien staan. Dat meldt de Belgische krant de Gazet van Antwerpen vrijdag. De zoon wordt sinds mei vorig jaar vermist.
De 25-jarige man zou in beeld zijn gekomen op de dag na de rit naar Alpe d'Huez. De vader bekeek de zestiende etappe van de Franse wielerronde op 19 juli televisie en meent zijn zoon te hebben gezien op 32 kilometer voor de eindstreep, in een bocht naast het parcours. "Hij kwam driemaal in beeld omdat het peloton verbrokkeld was", zegt de man in de krant.
De vermoedens van de vader werden versterkt doordat hij langs de kant van de weg eenzelfde witte Mazda geparkeerd zag staan als waarmee zijn zoon verdween. Nadat ook de moeder haar zoon meende te herkennen, stapten de ouders naar de politie. Die heeft de opnamen van de Tour-etappe volgens de krant bij de televisiezender VRT opgevraagd. De politie neemt de waarnemingen van de ouders serieus, schrijft het dagblad. De opnamen worden geanalyseerd en voorgelegd aan bekenden van de vermiste man.