JACKSONVILLE - Peta heeft zich de woede van talloze Amerikanen op de hals gehaald met de nieuwe campagne "Save the Whales, lose the blubber: go vegetarian".

Op de ludiek bedoelde billboards staat naast de slogan een dikke vrouw in bikini afgebeeld. Vermeld wordt dat vegetariër worden een effectieve manier is om extra pondjes kwijt te raken.

64 procent van de Amerikanen kampt met overgewicht. Volgens Peta blijkt uit diverse studies dat vegetariërs gemiddeld 10 tot 20 pond lichter zijn dan vleeseters.

De dierenrechtenorganisatie stelt een Vegetarische Starter Kit te hebben voor mensen die willen afvallen terwijl ze verder alles kunnen eten wat ze willen. Tegenstanders noemen dit het verdraaien van feiten.

Ook de toon van de campagne stuit velen tegen de borst. Sommigen zeggen dat Peta dieren boven mensen stelt, door de gezette medemens zo te beledigen.

Het valt hen zwaar tegen van een organisatie die strijdt voor een ethische behandeling van levende wezens. Ook wordt gesteld dat openbare vernedering niet de juiste manier is om mensen over te halen om vegetariër te worden.

Foto