De snelste brandweerwagen ter wereld, een Nissan GT-R die harder dan 280 km/u kan en 0 tot 100 km/u in 3.5 sec. doet, is afgeleverd bij de Nürburgring in Duitsland. Het Japanse scheurijzer heeft een volledige refit ondergaan om er een volwaardige bluswagen van te maken, inclusief een grote tank vlamwerend schuim en een slanghaspel waar de achterbank zat. Klaus Hardt van 'Der Ring' zegt dat het circuit een bluswagen nodig heeft die de wagens aankan die er elke dag racen.
"Als je circuit het Mekka is voor allerlei benzinejunks weet je al dat er ongelukken gaan gebeuren en we moeten zorgen dat we geen seconde verliezen met ter plaatse komen."
Een coureur zei: "Die brandweerman moet wel de baan van zijn leven hebben. Elke dag lekker racen op een echt circuit in een wagen die ervoor gemaakt is." Maar Hardt blijft erbij, deze wagen is gekocht voor de veiligheid, niet voor vermaak. "Onze reactietijd ligt nu onder de 3.5 minuut. Waar je je ook bevindt op de baan. Dat geeft onze bezoekers het vertrouwen om zich 100% te geven. Ze weten dat de GT-R in no-time ter plekke kan zijn als het ergste mocht gebeuren." En nu beginnen de circuitbazen toch echt te denken aan een hele vloot van dergelijke blusmonsters. Foto