Callebaut beweert een chocoladereep te hebben gemaakt die rimpels bestrijdt en het verouderingsproces vertraagt. Dit dankzij flavanolen, dit zijn antioxidanten die vrije radicalen onschadelijk maken. Elke dag 20 gram van deze nieuwe chocolade eten kan helpen rimpels te voorkomen en de huid stralend maken door de elasticiteit en hydratatie te verbeteren, dat blijkt uit onderzoek verricht door Callebaut. Donkere chocolade werd al eerder in verband gebracht met gezondheidsvoordelen, het helpt de bloeddruk te verlagen en het risico op een beroerte te beperken dankzij door het hoge niveau van antioxidanten. De fabrikant ontwikkelde een manier om flavanolen te bewaren die in de cacaobonen zitten tijdens het productieproces. Deze gaan bij traditionele chocolade namelijk grotendeels verloren. Dit maakt dat Callebaut een reep kan produceren die meer van deze stoffen bevat", aldus Hans Vriens van Callebaut. "Chocolade en gezond lijken niet samen te gaan, maar dit is een erg interessante ontdekking. Als ik iets kan eten dat ik graag eet en dat tegelijkertijd gezond is, vind ik dat geweldig." Antioxidanten vernietigen vrije radicalen, deze schaden de gezonde cellen in het lichaam en versnellen het verouderingsproces. Er is veel bewijs dat flavanolen het proces vertragen dat veroorzaakt wordt door vrije radicalen. Sommige experts zijn twijfelachtig over de positieve effecten van flavanolen op de huid. "Er is heel wat bewijs dat deze stoffen uit cacao een positief effect hebben op de bloedtoevoer. Ze kunnen de bloeddruk verlagen, wat een positief effect kan hebben op cardiovasculaire ziekten ", aldus professor Richard Hurrell. "De positieve effecten ervan op de huid werden minder bestudeerd. Er is bewijs dat flavanolen kunnen helpen, maar dit is heel wat minder duidelijk.