Vroeger speelden ze voetbal of zag je de meisjes hinkelen op de speelplaats. Dat is allemaal verleden tijd, blijkbaar verveelt de jeugd zich kapot tijdens de pauzes. En dus vinden sommigen het nodig om de boel een beetje op te vrolijken en de klasmakkers wat te entertainen. Met een bommelding, bijvoorbeeld.
De lokale politie van Roeselare kreeg gisteren een bizarre mail binnen. Daarin stond te lezen dat een bom zou ontploffen op het schoolplein van de West-Vlaamse stad. Toch was er bij het korps nog niet echt reden tot paniek. “Kort daarna volgden nog twee mails die benadrukten dat het om een grap ging”, legt commissaris Rudy Cracco uit.
Na een eenvoudige zoektocht kon de geheimzinnige briefschrijver snel opgespoord worden. Het bleek om een dertienjarige leerling van de Vrije Middelbare School te gaan, ‘dé school met nadruk op informatica’, zoals ze zelf zeggen. De jonge kerel kwam op het idee tijdens een groepswerk in de middagpauze.
De school liet al weten dat de gevolgen voor de jongeman nog wel zullen meevallen en dat hij een gepaste straf zal krijgen. Waarschijnlijk ligt de school er binnenkort properder bij dan ooit tevoren.