Google heeft op Street View een foto volledig weggehaald. Op het straatbeeld ligt een jong koppel innig te kussen.
Het verhaal is er eerder eentje van romantiek dan privacyschending, maar toch blijft het opmerkelijk. Eddie Bateman (16) en Hayley Moss (17) lagen op het gras te kussen op het moment dat de Street View-auto voorbijkwam. Al hebben ze dat op het moment zelf niet gemerkt, door omstandigheden.
Het koppel ontdekte pas een jaar later dat ze waren gefotografeerd. Toen de beelden online verschenen, wezen vrienden hen daar op.
De foto ging in Groot-Brittannië al snel rond en belandde zelfs in de krant. In een gesprek met de Daily Mail relativeert het koppel, dat nog steeds samen is, de zaak: “Het is geweldig dat onze eerste kus in de krant heeft gestaan.” Al zegt het stel dat ze eerst ongerust waren, omdat de foto nogal overdreven lijkt.
Het koppel zei in de krant dat het geen problemen heeft met het beeld, maar Google heeft de foto nu toch volledig weggehaald.
Desondanks willen we passionele lezers aanraden om openluchtavonturen op minstens twintig meter van de openbare weg te houden wanneer er rode of zwarte wagens met een camerapaal rondrijden.