Een stewardess aan boord van een Boeing 767 van American Airlines heeft geholpen bij de landing toen de co-piloot ziek werd. De 61-jarige Patti DeLuna was de meest ervaren vliegenier aan boord. De vlucht van San Francisco naar Chicago, met 232 mensen aan boord, was ongeveer een uur onderweg toen de co-piloot griepverschijnselen kreeg. De gezagvoerder besloot daarop vervangingen te zoeken, maar er waren geen andere piloten aan boord.
Stewardess DiLuna (61) meldde daarop dat ze een vliegbrevet heeft, al had ze sinds 1970 alleen maar met kleine Cessna's gevlogen. "Ongeveer anderhalf uur voor de landing ging ik de cockpit in om met de gezagvoerder te praten en alle instrumenten te bekijken", legde DiLuna uit aan CNN. "Ik stelde een hoop vragen zoals 'wat als dit of dat gebeurt?' en 'waar zitten de remmen?'"
Tijdens de landing was het DiLuna's taak om de instrumenten in de gaten te houden en het radioverkeer in de gaten te houden. "Dit was geen heroīsche daad, ik was gewoon onderdeel van het team." Wel noemt DiLuna de ervaring onvergetelijk. "Het uitzicht is veel mooier vanuit de cockpit."