Een 56-jarige vrouw die vroeger 127 kg woog (voor ze in november een maagverkleining kreeg) is er in geslaagd de persoon te worden die het langst over een zwemmend afgelegde Kanaaloversteek deed.
Jackie Cobell (uit Tonbridge, Kent) deed er 28 uur en 44 minuten over om van Dover naar Calais te zwemmen en legde daarbij 64 mijl af in plaats van de 21 mijl die de directe route beslaat.
Mevrouw Cobell's omweg werd veroorzaakt doordat ze telkens fors opzij werd gezet door de sterke stroming daar.
Ze verbeterde het oude record, in 1923
gezwommen door Henry Sullivan, met 1 uur en 56 minuten, meldt de Daily Telegraph.
"Ik bleef maar strand zien en dacht telkens dat ik er bijna was en dan kwam het tij weer en zwiepte me een eind langs de kust. Het zwemmen was totaal anders dan voor ik 51 kg afgevallen was." zegt ze.
"Vroeger had ik geen last van de kou en had ik veel meer drijfvermogen maar nu ben ik een stuk fitter en hoef ik me geen zorgen te maken over een te hoge bloeddruk."
Haar echtgenoot Dave die haar in een boot volgde zei: "Er waren tijden dat ik me echt zorgen maakte, dan leek ze van het strand af te zwemmen in plaats van er naar toe en haar slag werd zwakker en zwakker, maar ik had nooit verwacht dat ze zó vastberaden en doorzettend zou blijken te zijn." Foto