Een huis in het Amerikaanse plaatsje South Fulton is volledig afgebrand, omdat de brandweer niet ingreep. Gene en Paulette Cranick keken toe hoe hun huis in vlammen opging en de brandweermannen niets uitvoerden. Door een onbetaalde premie van 75 dollar (ongv. €55,-) mochten ze niet ingrijpen van hun meerdere.
Pas toen de vlammen oversloegen naar het huis van de buren, werden de waterslangen uit de brandweerwagens gehaald. De 44-jarige zoon van de Cranicks heeft tijdens de ruzie die ontstond een brandweerchef geslagen. Hier wordt hij voor vervolgd.
In afgelegen delen van de staat Tennessee is geen stadsbrandweer aanwezig. Daarvoor is een eigen brandweerdienst opgericht, waarvoor jaarlijks een premie betaald moet worden. De Cranicks hebben dit niet gedaan en hadden daarom geen recht op de service.
De eigenaar Jeff Cranick hoopte dat de brandweer toch zou ingrijpen en bood het aanwezige brandweerpersoneel zelfs persoonlijk te betalen. Toch hielpen ze niet. Hij neemt het de mannen niet kwalijk. "Ze voerden alleen bevelen van hogerhand uit."