Met het nodige kunst- en vliegwerk heeft een motoragent in de hal van het treinstation van Maastricht een puber gevloerd. De 15-jarige Maastrichtenaar was gevlucht op een scooter maar is aangehouden, zijn bijrijder wist te ontkomen, meldt de politie.
De achtervolging begon toen de agent woensdag rond 21.45 uur een scooter op de Scharnerweg zag rijden. Daar mogen geen scooters komen. Verder had de scooter geen verlichting en geen kentekenplaat. Later bleek het voertuig ook nog eens gestolen te zijn. De agent gaf een stopteken, maar de bestuurder ging ervandoor.
Uiteindelijk scheurde de scooter al slingerend op een voetpad richting het station aan de Spoorweglaan. Meerdere mensen moesten volgens de politie aan de kant springen om een aanrijding te voorkomen.
Voor het station sprongen de jongens van de scooter af en renden ze naar binnen. De motoragent reed de bestuurder achterna en wist zijn motor over de trappen te manoeuvreren. Uiteindelijk lukte het hem in de stationshal de jongen een duw te geven, waardoor hij viel en kon worden aangehouden.