Sommige ondernemers zeuren over gebrek aan opdrachten. Anderen zorgen er gewoon voor dat er wél werk is. Zoals die glaszetter die ramen liet ingooien om vraag te creëren.
Ja, dat klinkt als een grap. Maar om dat geintje kan Fokke Hansma, eigenaar van Bemi Bike Store, mooi niet lachen.
Hij werd begin dit jaar herhaaldelijk geconfronteerd met ingegooide ramen. Irritant, vooral omdat lang onduidelijk was wie daarvoor verantwoordelijk was.
Nu lijkt daar iets meer duidelijkheid over te komen. De politie kreeg onlangs een tip over de mogelijke daders van de vernielingen.
Zeven verdachten werden opgepakt, waarvan vier nog minderjarig. En tussen die opgepakte verdachten zat een opvallende: een glaszetter.
Volgens RTV Noord-Holland, die dit vernam van een van de slachtoffers, zou de man hulptroepen ingeroepen hebben om zijn omzet te verhogen. Want kapotte ruiten betekent werk aan de winkel.
De politie houdt in een persbericht nog een slag om de arm. ‘Uit het onderzoek is tot nu toe niet gebleken dat de glaszetter enige betrokkenheid heeft bij de vernielingen,’ schrijven de dienders. Maar ‘het onderzoek is nog niet afgerond’, voegen ze daar meteen aan toe.
Wij veroordelen natuurlijk niemand die nog niet veroordeeld is. Dus houden wij ook nog maar even een slag om de arm. En ondertussen mijmeren we even over andere ondernemers die het heft in eigen hand kunnen nemen om de omzet te verhogen.
De fietshandelaar die punaises op de weg strooit...
Het beveiligingsbedrijf die deuren forceert...
De wasstraateigenaar die auto’s besmeurt...