Regisseur Paul Verhoeven zal binnenkort een standbeeld van zijn filmpersonage RoboCop kunnen bewonderen in Detroit. Fans van de film hebben samen al meer dan veertigduizend euro ingezameld om het standbeeld van Robocop te financieren. Het begon als een grap op Twitter, maar het idee om een standbeeld van RoboCop in het centrum van Detroit te plaatsen, begint serieuze vormen te krijgen. Artiesten en ondernemers uit Detroit hebben via de crowdfundingwebsite Kickstarter samen omgerekend al zeker veertigduizend euro ingezameld. Dit meldt persbureau Reuters donderdag.
De science-fiction film uit 1987 gaat over het lichaam van een agent dat na zijn dood gebruikt wordt om als robot het politiekorps van Detroit te dienen. RoboCop werd geregisseerd door de Nederlander Paul Verhoeven, ook wel bekend van films als Basic Instinct en Zwartboek.
Dave Bing, de burgemeester van Detroit, kreeg begin februari een tweet van iemand die een RoboCop-standbeeld wilde realiseren, maar Bing reageerde niet heel enthousiast. Hij liet weten dat er geen plannen waren voor een standbeeld van RoboCop.
Volgens woordvoerder Karen Dumas van Detroit is de burgemeester ook na de inzamelingsactie nog steeds niet overtuigd. Maar er wordt gekeken hoe de stad het RoboCop-standbeeld als gift kan accepteren en plaatsen.
"We weten dat er veel mensen graag een RoboCop-standbeeld willen realiseren en we respecteren dit. Maar ik ben nog steeds niet overtuigd dat RoboCop het beste visitekaartje is voor de stad Detroit", aldus de zegsvrouw in het artikel van Reuters.