REUZENHOEK - De brandweer heeft woensdagavond op de Zaamslagsedijk bij Reuzenhoek de auto opengeknipt van een passant die behulpzaam was bij het bergen van twee vrouwen die gewond waren geraakt bij een ongeluk. Zijn voertuig moest na deze handeling als total loss worden geschouwd.
Het ongeluk gebeurde rond 22.50 uur. Op dat moment raakte een door een 68-jarige man uit de gemeente Hulst afkomstige bestuurder door onbekende oorzaak van de dijk, om vervolgens tot stilstand te komen in een sloot.
Een omwonende kwam te hulp en trok de auto met een tractor uit de sloot. Naast de bestuurder bevonden zich nog twee vrouwen in de auto. Het ging om een zwangere 18-jarige uit Vlissingen en een 40-jarige vrouw uit de gemeente Hulst. Beide vrouwen hebben bij het ongeluk mogelijk inwendig letsel opgelopen.
Mede doordat het kort na de berging hard begon te regenen en te waaien, begonnen beide vrouwen onderkoelingsverschijnselen te vertonen. Ze namen daarop plaats in de personenauto van hun redder. Beiden klaagden over pijn in de nek en de rug. Nadat twee ambulances waren gearriveerd, stapte de 40-jarige vrouw zelf uit de auto en werd naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Vanwege het vermoeden van ernstig letsel bij de 18-jarige vrouw, mocht deze de auto niet verlaten. Zij is volgens een woordvoerster van de politie door de brandweer uit het voertuig gehaald nadat het dak ervan af was geknipt. Ook zij is naar het ziekenhuis vervoerd. Beide vrouwen mogen naar verwachting vandaag weer naar huis (vrijdag, nvdr.).
Volgens de politiewoordvoerster komt het vaker voor dat auto's van behulpzame mensen er in zulke gevallen aan moeten geloven. De brandweer neemt geen enkel risico bij nek- en rugklachten en gaat dan te werk volgens de standaardprocedure. Het is volgens de politie het beste om gewonden in hun eigen auto te laten zitten.